Første spadestik til kulturhuset, der skal ligge bag Hedehushallen, er nu taget, og det blev fejret med taler og hygge samt god mad. Ikke færre end 1200 shawarmaer blev der serveret for de fremmødte, så allerede nu er der meget stor interesse for kulturhuset.

Det er Hedehusene Dansk Indvandrer Kulturforening der står bag byggeriet, og kulturhuset bliver på i alt 800 kvadratmeter, fortæller foreningens næstformand, Turan Akbulut.

»Huset bliver i to etager, og første sal bliver udstyret med en balkon og der skal indrettes en bedesal . Her skal både kvinder og mænd have adgang, og der vil være forskellige religiøse aktiviteter, ligesom vi kender det fra moskeen på Taastrup Hovedgade, både daglige bønner og fx fredagsbøn,« fortæller Turan.

Alle kan komme i huset

»Huset skal være et kulturhus, hvor alle er velkomne, og der skal foregå meget andet end religiøse aktiviteter. Vi vil også fokusere meget på moral og etik, og så vil vi indrette et computerrum, hvor børn og unge kan komme i lektiecafe, og vi håber, at nogle unge har lyst til at komme og hjælpe med lektierne. Vi vil også invitere på åbne arrangementer, hvor borgerne kan komme ind og hilse på os, ligesom man gør i moskeen i Taastrup,« siger Turan Akbulut.

Klar i november

Huset forventes at være færdigt i begyndelsen af november, og 1. november kommer en tyrkisk imam til Hedehusene. Han skal have base i det nye kulturhus.

Hedehusene Dansk Indvandrer Kulturforening har 554 medlemmer, primært med tyrkisk baggrund. Foreningen hører under Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse. Læs mere på hedehusene-camii.dk